Kakaóvaj

A kakaóbab feldolgozásából készült kakaóvaj a csokoládé rokona, s bár nem a boldogsághormonok miatt tartjuk számon, a bőrre kifejtett hatása miatt nagyon kedvelt készítmény. Képes a bőr felső rétegeibe behatolni, melynek következtében segít a bőr minden rétegének a hidratációjában úgy, hogy a bejutó nedvességet bent tartja a mélyebb rétegekben. Magas C-, A- és E-vitamin tartalmával kiválóan táplálja a bőrt.
Mivel nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, rákellenes hatását is számon tartják, valamint gyulladáscsökkentőként is alkalmazzák. Jó hatással van az ekcémás, pikkelysömörös bőrre, de az egészséges bőrt is puhává varázsolja.Sokan napozáshoz is használják, 5-7 faktorszámú napvédőként tartják számon és gyönyörű selymes fényű lesz tőle a bőr. Nagyon gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban: magas az E-vitamin, foszfor, kálium, magnézium tartalma – amelyek egyben antioxidáns hatásúak is - segítenek megőrizni a bőr fiatalságát. Összetevői a sérült bőrt is regenerálják, az ekcéma és dermatitisz kezelésére is használják.
Nagyon érzékeny bőrűeknek is kiváló. Önmagában is egészen kiváló a száraz bőr ápolására.Testhőmérsékleten olvad, és azonnal felszívódik a bőrbe.
/A szappant keményíti, azonban nem teszi habzóvá./