2014. április 30., szerda

Milk & Calendula Soap

Néha kell egy kis natúr is. :) Ennek jegyében készítettem ezt a bőrápoló csodaszappant, amelynek ápoló hatását az alap olajokon kívül a kecsketej és a körömvirág adja. Mindenféle sallang nélkül, saját maga természetes szépségében tündököl (hozzáadott színezéket, illat anyagot nem tartalmaz).


Minden bőrtípusra kiváló a normáltól az ekcémáson át a legérzékenyebbig, mert a kecsketej és a körömvirág az egyik legjobb bőrápoló páros.
Kecsketej: Ásványi anyagokban gazdag (kálium, kalcium, magnézium, foszfor és klorid). Kedvező hatást fejt ki, ha például ekcéma kínoz bennünket, de a sejtek idő előtti öregedésétől is megvéd. Alacsony olvadáspontja miatt könnyen és mélyen behatol a mélyebb rétegekbe, növelve a bőr rugalmasságát, simaságát, selymességét. Ezeken kívül gyulladáscsökkentő hidratáló és a regeneráló hatással bír. A kecsketej egy természetes forrása az AHA savnak, ami hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését.

Körömvirág: A körömvirág remek gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és gombaölő, bőrnyugtató és immunerősítő hatással rendelkezik. Sebgyógyító, vérzéscsillapító hatásánál fogva jól orvosolhatók vele egyes felületi sebek, horzsolások. Érzékeny, ekcémás, pikkelysömörös bőrre is ajánlható a körömvirágos kecsketejes szappan. A körömvirág kisbabák és felnőttek bőrének ápolására egyaránt alkalmas.


Összetétel: szappanosított extra szűz olívaolaj, kókuszolaj, pálmaolaj, napraforgóolaj, kecsketej, körömvirág